NÉVNAP

2019. augusztus 19. Hétfő
Huba
 
A Nap kel 06:25-kor,
nyugszik 20:19-kor.
 
Holnap István, Vajk napja lesz.

Login Form

Sikeres falufórumokra került sor a vízhálózatról

Az elmúlt napokban sor került a vízhálózattal és csatornahálózattal kapcsolatosan szervezett falufórumokra. A kivitelező és működtető cégek szakembereivel tartott megbeszéléseken összefoglalásra került, amit mindannyian tudunk:

Hogy bár most nem érezzük a súlyát, a tiszta ivóvíz biztosítása nem lesz mindig ennyire egyszerű, mint ahogy ez napjainkban van. Kiderült, hogy nem is beszélhetünk iható vízről olyan kutak esetében, amelyek nincsenek legalább 18 méter mélyre ásva, de még ez sem biztosíték.
Egyértelművé vált, hogy a vezetékes vízhálózat kiépítése és a csatornarendszerre való csatlakozás révén megkíméljük magunkat az Unió által szabott későbbi büntetésektől, felelősen gondolkodva biztosítjuk utódaink számára az alapvető életfeltételeket. Fontos a vízhálózat a vállalkozói hajlandóság és lehetőség szempontjából is, jövendőbeli és meglévő vállalkozásaink is akkor működhetnek hosszú távon, ha vízvezeték és csatornahálózat van a községben. Amennyiben felelősen döntünk, és kihasználjuk ezt az Uniós forrásból megvalósuló rendszert, támogatva a kiépítését, arról is döntünk, hogy községünk ingatlanjainak növeljük értékét.
Községünk közbirtokosságai felismerték a rendszer szükségességét és azt, hogy talán utolsó lehetőségünk pályázati forrásból minden portáig elvezetni a vizet, így vállalták, hogy a lakosság helyett kölcsönadják a szükséges garanciális összeget, hogy községünk is bekerüljön a projektbe.

A fórumon lehetőség nyílt feltenni a kérdéseket, a bizonytalanságainknak hangot adni, de a nagy többség pozitívan fogadta a lehetőséget.

Továbbra is forduljanak kérdéseikkel Önkormányzatunkhoz!

HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)English (US)

Facebook Like Box