NÉVNAP

2019. augusztus 19. Hétfő
Huba
 
A Nap kel 06:25-kor,
nyugszik 20:19-kor.
 
Holnap István, Vajk napja lesz.

Login Form

András Zoltán polgármester úr beszámolója a pásztortalálkozóról

Tisztelt Olvasó!

 

Az elmúlt hétvégén, szombaton lezajlott az V. ALCSíKI PÁSZTORTALÁLKOZÓ. Az eseményt megelőző szeszélyes időjárás dacára is, nagyszámú érdeklődővel számoltunk, mely nagy öröm volt számunkra és megerősített, hogy a következő években is hasonló jó hangulatú rendezvényt szervezhessünk.

 

Köszönöm minden kedves érdeklődőnek, hogy megtisztelt jelenlétével és részt vett a sok színes programon, mint például András Ignác helytörténész, iskolaigazgató előadásán, a magánjárók felvonulásán, a támogatási rendszerek ismertetésén, a juhszemlén és törzskönyvezési eligazítón, a tánckavalkádon, amelyen fellépett a két helyi néptánccsoportunk a Virgonc és a Sirülő Néptánccsoportok, illetve a Csíkszeredai Kosz Szilveszter Néptánccsoport és a Szentegyházi Veteránok Néptánccsoport tagjai. Nagy érdeklődés követte a az őrző-védő kutyás bemutatót, a vetélkedőt, ahol több férfi bizonyíthatta erejét és szakmai hozzáértését a berbécslopás alatt, viszont a juhnyírás alatt megtekinthettük az ollóval és géppel való nyírás előnyeit, hátrányait. Közben a gyerekek jelenlétére is hangsúlyt fektettünk, akik az óvó nénik, tanító nénik segítségével sok szép kézműves termékkel örvendeztették meg a felnőtteket. Bemutatkoztak községünk hagyományőrző zenekarai is, illetve a közönséget a Role Együttes is szórakoztatta, majd utcabálon vehettek részt az érdeklődők, melynek keretein belül fellobbant a hatalmas tábortűz, mellyel az idei évre lezártuk a találkozót.

 

Az önkormányzat nevében köszönöm minden kedves előadónak, fellépőnek és segítségnek az áldozatos munkáját, hisz egy ekkora rendezvény megszervezése sok háttérmunkát igényel, illetve a Kászoni Juhtartó Gazdák Egyesület tagjainak, akik teljes hozzáértésükkel részt vettek a szervezésben, bemutatták hagyományos termékeiket, kóstolóval csalogatták az érdeklődőket illetve részesei lehettünk a sajtkészítésnek is. Nagy örömmel töltött el, hogy a rendezvény keretein belül helyet tudtunk adni a helyi kézműveseknek, akik helyi termékeiket értékesíthették,bemutathatták. Meg szeretném köszönni a támogatóknak, akik adományukkal támogatták a rendezvény sikerességét: Hargita Megye Tanácsának, a Strázsa Egyesületnek, a Bethlen1 Gábor Alapnak, a Csíki RMDSZ-nek, a Kászon Egyesületnek, az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulásnak, a Kászonaltízi, Kászonimpéri és Kászonjakabfalvi Közbirtokosságoknak, Becze István úrnak, Szász Katalinnak az Equitana Lovasbolt vezetőjének, Tulit Istvánnak a Centrum Complex vezetőjének, Bujdosó Károlynak a Baja Comert vezetőjének, a Borozda KFT-nek, az M-Comex KFT-nek, a Fülöp Protkom KFT-nek, a Medix KFT-nek, Pinti családi vállalkozónak, a Bocskor Pékségnek, az Atlas KFT-nek, Gál Regina egyéni vállalkozónak, a Szappanyos Taxi vezetőjének, a Lucos Panziónak, a Tehno Sistem Alarm alkalmazottainak, a helyi rendőrség képviselőinek, hogy gondoskodtak a biztonságról, illetve nem utolsó sorban a Kászoni Önkéntes Tűzoltóknak és az önkormányzat minden alkalmazottjának, akik feláldozták idejüket és egész nap segítségünkre voltak a rendezvény sikeressége érdekében.

 

logos

 

Tekintettel a sok pozitív visszajelzésre, a következő pásztortalálkozó megrendezése érdekében szívesen fogadunk programjavaslatokat, melyeket a Kászon Község Önkormányzata fele jelezhetnek!

 

A jövőbeli együtt eltöltendő találkozó reményében,

 

András Zoltán,
Kászon község polgármestere

 

A rendezvényről készült összefoglaló videót ITT tekintheti meg.

HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)English (US)

Facebook Like Box