NÉVNAP

2020. január 24. Péntek
Timót
 
A Nap kel 08:54-kor,
nyugszik 18:06-kor.
 
Holnap Pál napja lesz.

Login Form

KÁSZONJAKABFALVA

La sud de centrul comunei, la 4 km se află Iacobeni. Biserica în stil baroc a fost construită în cinstea Sfântului Duh în 1808, forma de azi o are din 1816. La Iacobeni funcţionează instituţie de învăţământ din secolul al XVII.-lea, la început fiind o instituţie catolică, apoi a trecut în autoritatea statului. Din sat poţi organiza diferite excursii în toate direcţiile, vizitatorul fiind primit de o privelişte fermecătoare.

  Nu demult acest loc era staţiunea preferată a turiştilor, paradisul celor care doreau să se refacă. La 5 km de sat funcţiona o baie terapeutică renumită. Efectul benefic al izvoarelor a fost recunoscut devreme, erau folosite deja în secolul al XIX-lea.Apele cu conţinut de dioxid de carbon, iod, litiu sunt recomandate pentru afecţiunile stomacului.În jurul izvorului Perla Casinului la început s-a amenajat un bazin în aer liber, apoi apele minerale au fost îmbuteliate sub denumirea de Salutaris, apoi s-au amenajat şi băi în cadă cu apă caldă.

   De la staţiune o alee cu copaci ducea către o poiană. În poiana cu brazi excursioniştii erau aşteptaţi de mese şi bănci de lemn. În timpul războilui frontul care a traversat zona a distrus aproape totul. După naţionalizarea din 1948 numai staţia de îmbuteliere a funcţionat mai departe până în anul 1990. Azi totul este privat Băile Veresszeki vor fi  renovate deschizând astfel calea turismului balnear.

 

HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)English (US)

Facebook Like Box